Om Oss


Vinlådan startade som en idé om att kunna erbjuda viner som vi själva gillar, men som ofta bara går att finna hos ambitiösa restauranger eller i nischade vinbutiker. Vi ville göra det möjligt att erbjuda spännande viner från små ekologiska vinbönder som inte tog betalt för sitt varumärke utan endast för kvalitén på vinet.

Hösten 2010 var det dags för premiärlådan som levererades till våra vänner och bekanta. Sedan dess har kundkretsen stadigt vuxit. Utan varken annonser eller reklamutskick. Nu komponerar vi unika lådor varje årstid, fyllda med små guldkorn från Europas vinländer.

Det är inte en lätt uppgift vi har tagit på oss, men vi är stolta och glada över att vi lyckats hålla fast vid våra ursprungliga idéer och principer. Tack alla ni som har förtroende för vårt arbete. Vi hoppas snart att få leverera en ny spännande vinlåda till dig!

Pontus Modig har hängivet drivit Vinlådan sedan starten 2010. Som tonåring jobbade han sena nätter på krogen för att därefter plugga på Grythyttan. Pontus är flitig besökare hos vinbönder. Hans passion är att nosa upp nya spännande viner.

Fabienne Schnellmann kommer från Schweiz och har sedan barnsben hjälpt till i familjeföretaget som driver matbutiker. Hon är med andra ord inte rädd för att kavla upp ärmarna. Fabienne håller ordning på vinresorna som Vinlådan erbjuder ett par gånger om året.

Foto: Dan Lepp